Tovább a pályázathoz

Online vásárlás

Hűtőkamra tervezés,kivitelezés

Jun
14
Hűtőkamra tervezés,kivitelezés
Címkék

Hűtőkamrák hűtéstechnikai tervezése, építése, kivitelezése esetében mindig egyedi terveket készítünk a speciálisan tárolandó termék igényeihez mérten, hiszen más közeg szükséges a friss áruknak és más a fagyasztott áruknak.

Élelmiszer ipari termékek hűtésének tervezése során minden esetben figyelembe vesszük az adott termékhez kapcsolódó igényeket, úgy mint, tárolási mód, feldolgozási technológia, piaci igények és a logisztikai elvárások.

Normál hűtőkamra és mélyhűtő kamra, hűtőház hűtéstechnikai tervezése, hűtőkamra építése mérettől függetlenül, hűtéstechnikai kivitelezése, úgy mint:

  • Szupermarket, élelmiszer üzlet háttérhűtéssel, kiszolgáló pultokkal együtt,  polcrendszerekkel, egyéb felszerelésekkel
  • Vadásztársaságok részére
  • Zöldség és gyümölcstároló, hűtéssel ,panelozással
  • Mélyhűtő tároló, gyors fagyasztó, sokkoló kamra egyedi tervek alapján, komplett szigeteléssel, hűtéssel
  • Élelmiszer ipari üzem komplett hűtése
  • Nagykonyhák, menzák, éttermek részére készült hűtőterek, hűtőkamrák
  • Vágóhíd, húsüzem hűtése
  • Tejfeldolgozó üzem hűtése
  • Sütőipari-, aszaló és konzervipari üzem hűtése
  • Borászat hűtése
  • Karbantartás, javítás, szivárgásvizsgálat a már meglévő és az általunk szerelt hűtőberendezéseken

 

 

 

 

 

 

Az alábbiakban a hűtőkamra építés lépéseiről olvashatsz

1.Igényfelmerés, egyeztetés

Az Inter-Thermo munkatársai, több mint 30 év szakmai tapasztalattal professzionális munkát végeznek. Szinte minden elképzelést valóra tudunk váltani. Ez főként azért fontos, mert a hűtőkamra építés bonyolult project, hiszen számos szempontot figyelembe kell venni, ezen felül meg kell felelni a különböző környezeti és higiéniai előírásoknak, egyéb kitételeknek. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen folyamatok szükségesek egy hűtőkamra sikeres kiépítéséhez, és mire kell okvetlen odafigyelni, ha hűtőkamra építését tervezed.

A hűtőkamra építés maximálisan a vevők igényei alapján kerülnek megépítésre. Első lépésben tehát adategyeztetésre kerül sor. A legegyszerűbb módja ennek, ha kitöltöd a weboldalunkon található kamra felmérési űrlapot, ami alapján eltudunk kezdeni dolgozni.  

Ezt itt találod: https://inter-thermo.hu/hu/partner-portal/hutokamra-felmeresi-lap/uj

2.Hűtőkamra tervezés

Az igényfelmérésen után is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a veled. A tervezéskor meghatározásra kerülnek a szükséges anyagok és alkatrészek típusai, mennyisége, a nyílászáró fajtája és elkészül a kivitelezési ütemterv. Célunk az optimális megoldás megtalálása, a legjobb végeredmény elérése érdekében.

3.Milyen anyagból épül fel egy hűtőkamra?

A Purhabbal szigetelt szendvicspanel manapság a leggyakrabban előforduló építési alapanyag.

Nagy előnyük a flexibilitásuk, melynek köszönhetően könnyedén alakíthatók, méretre vághatók és nem utolsó sorban a jó minőség mellett használatukkal egy-egy hűtőkamra kivitelezési költsége jelentős mértékben lefaragható.

Egy hűtőkamra panel, azaz szendvicspanel vastagsága a kamrában fenntartandó hőmérséklet, illetve a kamra elhelyezkedésének függvénye. Egy átlagos 0-5 C° közötti kamrahőmérséklet fenntartása esetén a falvastagság 60-80 mm, míg mélyhűtő kamrák esetén elérheti a 100-200 mm falvastagságot is.

A hűtőkamra panel egy U profilba kerül, ez adja a kamra alapját, melynek padlózata szintén szendvicspanel egy plusz járófelülettel.

A padló szükség esetén további szigetelést kaphat, melyre normál hűtőkamra esetén nem feltétlen van szükség, de a későbbiekben hozzájárulhat az alacsonyabb hűtési költséghez. A mélyhűtő kamrák kivitelezésekor ugyanakkor nem lehet elhagyni a padlószigetelés kialakítását, hiszen a -20 Cº környékén működő kamrák csak így tudják tökéletesen ellátni a rendeltetési céljukat. Természetesen a hőszigetelési paramétereket is egyéni igények alapján tervezzük, és valósítjuk meg. Ebbe beletartozik a szendvicspanelek és egyéb építőelemek méretre, formára vágása, vagy a különböző gyártók termékeinek kombinálása, variálása. Tulajdonképpen minden ügyfeleink elképzelésétől függ, amit Ön megálmodik, azt mi megvalósítjuk.

4. Zavartalan működés

A hibáktól mentes és zavartalan működés egyik legfontosabb feltétele a hőtartás és szigetelés szempontjából a különböző elemek gondos és precíz csatlakoztatása. Az általunk használt szendvicspaneleket minden esetben hőhídmentesen csatlakoztatjuk egymáshoz a sarkok, és oldalfalak találkozásakor. Ez nem csak a funkcionalitás szempontjából fontos, hanem esztétikai oldalról megközelítve is.

A vezérlés a hűtőkamraépítés egyik kulcsfontosságú eleme, hiszen e nélkül nem lehet teljes biztonsággal tárolni az adott árucikkeket. A modern technológia ma már lehetővé teszi, hogy minden teljesítménnyel kapcsolatos elvárást beprogramozzunk, ilyen például a hőmérséklet, akár órához állítva, kompresszorkésleltetés, leolvasztási ciklus, riasztási beállítások és más egyéb funkciók.

5.Milyen hűtőkamra ajtó kerülhet beépítésre?

Ahogy a hűtőkamra falai esetén, úgy az ajtók esetében is kiemelkedően fontos a minőség, valamint a biztonsági követelményeknek való megfelelés.

Cégünk számára fontos a magas színvonalú munka, ezért kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Hűtőkamra ajtóink hőszigetelt  kamraajtók nyíló vagy toló kivitelben, egyéni igények szerint méretezve. A Mirelit kamráknál tok fűtéssel.

A kamraajtó kiválasztásánál figyeljünk, hogy:

  • az ajtólap szigetelése megfelelő legyen a hőveszteségek csökkentése végett,
  • a zárt helyzetű ajtó kereténél és a padlóval való kapcsolódásnál biztosítva legyen a tömör zárás,
  • úgy válasszuk meg a szabad keresztmetszetet, hogy az áruforgalom akadálytalanul lebonyolítható legyen rajta,
  • a hűtőkamra ajtó gépi mozgatása esetén biztosítva legyen a balesetmentes működés,
  • könnyen kezelhető, masszív és a nyitás belülről is lehetővé tevő szerkezete legyen, elkerülve annak lehetőségét, hogy valaki a belső térben ragadjon!

6. További berendezések

A működéshez még különféle hűtőkamra gépészeti eszközökre is szükség lesz.

Hűtőkamra gépészeti csomagjainkban megtalálsz mindent, ami a hűtőkamra építéséhez kell: hűtőaggregátot, elpárologtatót, adagoló testet, mágnesszelepet és minden egyéb alkatrészt.

Itt válogathatsz: https://inter-thermo.hu/hutokamra-gepeszet-csomagok

A csomag komponenseinek árából kedvezményt adunk, azaz a csomagot olcsóbban rendelheti meg, mintha az alkatrészeket egyenként válogatná össze.

Egy hűtőkamra gépészet legfontosabb elemei az alábbiak:

  • hűtőkamra aggregátor,
  • hűtőkamra kompresszor,
  • elpárologtató,
  • villamos szekrény,
  • digitális termosztát

7.Próbaüzem

A hűtőkamra építés legutolsó és egyben legfontosabb lépése a próbaüzem, melynek során minden levegő és nedvesség eltávolításra kerül a hűtőrendszerből. A próbaüzem által világossá válnak melyek azok az alkatrészek, amelyek nem működnek megfelelően, így azok javítása az üzembe helyezés előtt megtörténik, megelőzve a későbbiekben felmerülő nagyobb károkat.

8.Ellenőrzés

A hűtőkamra telepítésével és beüzemelésével a feladatok még nem érnek véget. Ahhoz, hogy biztosítsuk a zavartalan, zökkenőmentes működést és ne érjen minket meglepetés elengedhetetlen a rendszer folyamatos ellenőrzése és esetleges javítása. Egy idő előtti hűtőkamra szerelés segíthet, hogy elkerüljünk egy váratlan meghibásodást, ami a kamrában tároltak romlását okozhatja.


Ha bármilyen kérdés merülne fel benned vagy hűtőkamra telepítését tervezed, keress minket elérhetőségeinken. Készséggel állunk rendelkezésedre hűtőkamra kivitelezés és szerelés esetén is.

E-mail:papa@inter-thermo.hu

Tel: 0630/650-57-62

 

 

 

 



Kedves Ügyfeleink!
2024-07-30

Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy üzletünk augusztus 3-án SZOMBATON ZÁRVA tart. Nyitás, ügyintézés és kiszállítás megkezdése: Augusztus 5. hétfő!   Meg...
Tovább
Vidéki cukrászdák támogatása
2024-07-10

Vidéki cukrászdák támogatása

Július 2-ától augusztus 1-ig országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzésre és fejl...
Tovább
Székhelyváltozás
2024-07-08

Székhelyváltozás

Tisztelt Partnereink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Inter-Thermo Kft Székhelye 2024.augusztus 1-től megváltozik. Az új cím: 1094 Budapest Tűzoltó u.49. 6....
Tovább
Hűtőközeg választás
2024-05-29

Hűtőközeg választás

A környezetkárosító hűtőközegek kiváltásának lehetőségei   A hűtés és klímatechnikai cégeknek egyre nagyobb kihívást jelent, hogy olyan készülékeket gyárt...
Tovább
Food Tech Show
2024-04-04

Food Tech Show

Gőzerővel készülünk a kiállításra!   Cégünk is részt vesz a Food Tech Show-n! A rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezi, számos hazai és n...
Tovább