Tovább a pályázathoz

Online vásárlás

Új F-gáz képesítések megszerzése

Mar
29

Kedves Szövetségi Tagok,

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság közvetlen tájékoztatása alapján:

 

A Nemezti Klímavédelmi Hatóság e-mail hírlevélben tájékoztatta regisztrált ügyfeleit a hamarosan beinduló új F-gáz képesítések megszerzésének lehetőségéről. Alábbiakban tesszük közzé a Hatóság hírlevelét:

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatása szerint hamarosan – 2016. év 13. hetében – elérhetővé válik a "Klímagáz Adatbázisban" az „Oktatás” menüpont, melyen keresztül lehetőség lesz F-Gáz képzésre jelentkezni a „Jelentkezés F-Gáz képesítés megszerzésére” fülre kattintva.

Itt fog megjelenni egy letölthető felhasználói útmutatót, mely részletesen bemutatja, hogyan kell a jelentkezést megtenni - ezt mindenképpen nagyon figyelmesen kell majd elolvasni és követni az útmutatásban szereplő lépéseket!

Javasolja a Hatóság, hogy az F-gáz képesítés megszerzését célzó jelölt minden olyan dokumentumot töltsön fel megfelelő minőségben (szkennelt vagy fényképezett formátumban), mely a képzettséget, szakmai tevékenységet igazolja, ezzel meggyorsítva a hatósági ügyintézést. Amennyiben a csatolt dokumentum nem nyitható meg, illetve beazonosíthatatlan adatokat tartalmaz, rossz minőségű, úgy a Hatóság hiánypótlásra szólítja fel a Klímagáz adatbázison keresztül, illetve annak eredménytelensége esetén a jelentkezést elutasíthatja.

A Képesítési Tanúsítvány megszerzéséhez szükséges szakmai előképzettségi feltételek a 41/2015. (VII. 3.) NFM rendelet 2. számú mellékletében találhatók.

Felhívja továbbá a Hatóság az Érintettek figyelmét, hogy a 41/2015. (VII. 3.) NFM rendelet 18. § (2) bekezdés a) és b) pontja, valamint a 21. § (1) bekezdése szerinti megújító továbbképzésekre, illetve megújító e-Klímagáz távoktatásra a későbbiekben lesz lehetőség jelentkezni, melyről a "Klímagáz Adatbázis" honlapon és hírlevél útján is értesítést kapnak!

 

A HKVSZ itt emeli ki, és megismétli a fentebb is megjelent tényt, hogy a meglévő, és időközben lejárt/lejáró DE 2016. JÚNIUS 30-IG ÉRVÉNYBEN MARADÓ képesítéseket megújító továbbképzésre, illetve megújító e-Klímagáz távoktatásra való jelentkeztetési rendszer a későbbiekben kerül bemutatásra!

44. § (1)68 Az R. 32. § (1) bekezdése alapján 2016. június 30. napjáig meghosszabbított képesítési tanúsítványok esetében a 21. §-a szerinti e-Klímagáz távoktatást 2016. december 31. napjáig kell teljesíteni.

A korábban szerzett kreditpontok továbbra is érvényben vannak, és a további kreditpontos továbbképzések keretfeltételei szintén még kidolgozás alatt állnak. Várhatóan hamarosan ezek részleteiről is hírt adhatunk.

Üdvözlettel,

HKVSZ



Food Tech Show
2024-04-04

Food Tech Show

Gőzerővel készülünk a kiállításra!   Cégünk is részt vesz a Food Tech Show-n!  
Tovább
Hűtőberendezések karbantartása
2024-03-25

Hűtőberendezések karbantartása

Előzd meg a bajt! A jó idő beköszöntével általános probléma a hűtőberendezések meghibásodása. A nyári időszakban elárasztanak minket a hőség okozta meghib...
Tovább
Így készült!
2024-03-19

Így készült!

Egy szerdai nap volt, kora reggel. Épp egy jó erős fekete után tartottam vissza az irodába, amikor megpillantottam egy ősz hajú idős bácsit a gyártó részleg...
Tovább
Álláshirdetés
2024-02-05

Álláshirdetés

Inter - Thermo Kft. állást hirdet teljes munkaidős kereskedelmi ügyintéző munkakörben pápai telephelyére.
Tovább
Summa-Húsház 2023 Kft. új üzletének kivitelezése
2023-05-19

Summa-Húsház 2023 Kft. új üzletének kivitelezése

Májusban átadtuk a Summa-Húsház 2023 Kft. új üzletének kivitelezését Budapesten. Az ES SYSTEM K által gyártott kiszolgáló pultokat és faliregált építettünk b...
Tovább