Új F-gáz képesítések megszerzése

Kedves Szövetségi Tagok,

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság közvetlen tájékoztatása alapján:

 

A Nemezti Klímavédelmi Hatóság e-mail hírlevélben tájékoztatta regisztrált ügyfeleit a hamarosan beinduló új F-gáz képesítések megszerzésének lehetőségéről. Alábbiakban tesszük közzé a Hatóság hírlevelét:

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájékoztatása szerint hamarosan – 2016. év 13. hetében – elérhetővé válik a "Klímagáz Adatbázisban" az „Oktatás” menüpont, melyen keresztül lehetőség lesz F-Gáz képzésre jelentkezni a „Jelentkezés F-Gáz képesítés megszerzésére” fülre kattintva.

Itt fog megjelenni egy letölthető felhasználói útmutatót, mely részletesen bemutatja, hogyan kell a jelentkezést megtenni - ezt mindenképpen nagyon figyelmesen kell majd elolvasni és követni az útmutatásban szereplő lépéseket!

Javasolja a Hatóság, hogy az F-gáz képesítés megszerzését célzó jelölt minden olyan dokumentumot töltsön fel megfelelő minőségben (szkennelt vagy fényképezett formátumban), mely a képzettséget, szakmai tevékenységet igazolja, ezzel meggyorsítva a hatósági ügyintézést. Amennyiben a csatolt dokumentum nem nyitható meg, illetve beazonosíthatatlan adatokat tartalmaz, rossz minőségű, úgy a Hatóság hiánypótlásra szólítja fel a Klímagáz adatbázison keresztül, illetve annak eredménytelensége esetén a jelentkezést elutasíthatja.

A Képesítési Tanúsítvány megszerzéséhez szükséges szakmai előképzettségi feltételek a 41/2015. (VII. 3.) NFM rendelet 2. számú mellékletében találhatók.

Felhívja továbbá a Hatóság az Érintettek figyelmét, hogy a 41/2015. (VII. 3.) NFM rendelet 18. § (2) bekezdés a) és b) pontja, valamint a 21. § (1) bekezdése szerinti megújító továbbképzésekre, illetve megújító e-Klímagáz távoktatásra a későbbiekben lesz lehetőség jelentkezni, melyről a "Klímagáz Adatbázis" honlapon és hírlevél útján is értesítést kapnak!

 

A HKVSZ itt emeli ki, és megismétli a fentebb is megjelent tényt, hogy a meglévő, és időközben lejárt/lejáró DE 2016. JÚNIUS 30-IG ÉRVÉNYBEN MARADÓ képesítéseket megújító továbbképzésre, illetve megújító e-Klímagáz távoktatásra való jelentkeztetési rendszer a későbbiekben kerül bemutatásra!

44. § (1)68 Az R. 32. § (1) bekezdése alapján 2016. június 30. napjáig meghosszabbított képesítési tanúsítványok esetében a 21. §-a szerinti e-Klímagáz távoktatást 2016. december 31. napjáig kell teljesíteni.

A korábban szerzett kreditpontok továbbra is érvényben vannak, és a további kreditpontos továbbképzések keretfeltételei szintén még kidolgozás alatt állnak. Várhatóan hamarosan ezek részleteiről is hírt adhatunk.

Üdvözlettel,

HKVSZMáj
01

Kiemelt termékek!

Kedves Partnereink! Május hónapban az alábbi termékeket vásárolhatják meg kedvemzényes áron.
Tovább
Ápr
25

Munkalehetőség!

Cégünk az alábbi pozíció betöltésére munkatársat keres!    
Tovább
Márc
18

KM1-24 mobil kanálmosó berendezés - Újdonság

KM1-24 mobil kanálmosó berendezés! Vezetékes víz és áram nélkül használható, a Nébih által jóváhagyott készülék.
Tovább
Nov
16

Kiárusítás

Tisztelt Partnereink! Az alábbi két Bitzer kompresszorhoz most kedvezményes áron juthatnak hozzá. 
Tovább
Szep
10

Akció! Dixell termosztátok!

Tisztelt Partnereink! Az itt megtalálható dixell digitális termosztátokat most kedvezményes áron vehetik meg! Az akció a készlet erejéig érvényes! ...
Tovább
00 Ft