F-gáz tanfolyamok és vizsgák

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk megosztani Önökkel a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége (HKVSZ) által kiadott F-gáz tanfolyamokról és vizsgákról szóló tájékoztatót!

 Kedves Szövetségi Tagok,

Küszöbön az új, hatósági F-gáz tanfolyamok és vizsgák

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság közvetlen tájékoztatása alapján:

2016. február 4. napján sikeresen lezárult a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság és a Szakképző Centrumok közötti egyeztetés a hamarosan elinduló képzések kapcsán. A megbeszélésnek a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal adott otthont. A rendezvényen dr. Hohmann Johanna, a Hatóság elnöke biztosította a Szakképző Centrumok képviselőit arról, hogy a Hatóság kellő alapossággal előkészítette és biztosítja a képzések feltételeit. Továbbá hangsúlyozta, hogy rövid időn belül megindulhatnak a magas színvonalú szakmai képzések. A Képző szervek képviselői minden kérdésükre kimerítő választ kaphattak, amely jó előjele a sikeres együttműködésnek.

A Hatóság bízik benne, hogy az ügyfelek igényeit kielégítő, jól működő képzési rendszer elindításával minél többen szerezhetnek Magyarországon F-Gáz képesítést.

Ezt követően, február 18-án aláírásra is került a szerződés az együttműködésről az első körben vállalkozó Nemzeti Szakképző Centrumok és a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság között: a szerződést Szabó Zsolt az általa képviselt Fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért Felelős Államtitkárság nevében írta alá.

Ismeretes, hogy a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet 2015. december 24. napján hatályba lépett módosítása nyomán a "klímagáz"-t tartalmazó vagy azzal működtetett alkalmazásokkal kapcsolatos tevékenységek végzéséhez szükséges képzési és vizsgáztatási feladatokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) - a Hatósággal kötött képzési megállapodás alapján - a szakképzésért és felnőttképzésért felelős miniszter fenntartása alatt álló Szakképzési Centrumok közreműködésével látja el. Erre tekintettel kiemelkedően fontos a Szakképző Centrumok és a Hatóság közös munkája, mely jelentős előrelépést mutat.

Immáron minden jel arra mutat, hogy várhatóan március elején tényleg újra elindulhatnak az F-gáz vizsgák és felkészítő képzések!

Szívélyes üdvözlettel,

HKVSZ


Máj
01

Kiemelt termékek!

Kedves Partnereink! Május hónapban az alábbi termékeket vásárolhatják meg kedvemzényes áron.
Tovább
Ápr
25

Munkalehetőség!

Cégünk az alábbi pozíció betöltésére munkatársat keres!    
Tovább
Márc
18

KM1-24 mobil kanálmosó berendezés - Újdonság

KM1-24 mobil kanálmosó berendezés! Vezetékes víz és áram nélkül használható, a Nébih által jóváhagyott készülék.
Tovább
Nov
16

Kiárusítás

Tisztelt Partnereink! Az alábbi két Bitzer kompresszorhoz most kedvezményes áron juthatnak hozzá. 
Tovább
Szep
10

Akció! Dixell termosztátok!

Tisztelt Partnereink! Az itt megtalálható dixell digitális termosztátokat most kedvezményes áron vehetik meg! Az akció a készlet erejéig érvényes! ...
Tovább
00 Ft